Sunday, February 20, 2011

Mencari Sinar Baru

Allah tidak akan mengubah nasib sesebuah kaum melainkan dia ingin mengubah nasib kaum itu sendiri..."

salam wbt,,akihi akhwat fillah,,,,,



               Dalam menjalani kehidupan seharian memang tidak dapat tidak kita nafikan ada benda yang menimpa yang menyebabkan kita rasa berputus asa,,,rasa "down".... saya yang masih belajar di INTEC ini ad kalanya rasa seperti memerlukan sokongan dari seseorang,,,NAMUN pernah tak kita terfikir semua ini mungki kifarah dari allah untuk hambaNYA yang hina ini???pernah kita terfikir untuk meletakkan YA RABBI sebagai tempat utama untuk utk kita menadapat kembalai semanagat yang hilang,,,??
     

             Oleh itu ,kepada 'rakanku' ubaha lah diri kita,,,yakinhlah pabila niat kita ingin berubah kearah yang lebih baik ALLAH sentiasa mendampingi golongan seperti ini,,,maka jauhlah kita dari godaan syaitan ,serta dorongan nafsu yang membabi buta,,,bercakap tentang nafsu jangan biarkan benda ini CONTROL anda kerana nafsu ini perlu diGUIDE oleh iman kita,,,jaga ikhtilad lelaki dan perempuan,,i,,(*ak pernah je dlm zaman jahil ini) Seorang sahabat bertanya pada rasulullah,,apkah perjuanagan paling paling besar dalama hidup ini,,,,
maka rasulullah menjawab:JIHADUKA HAWAK
"perjuangan engkau menentang hawa engkau"

 wallaua'lam,,,,,salam~
*kali ini tk TYPO sgt,,beri pelunag akT.T
*doakan diri ini yanag nk exam next week,,,semua subject nak gak buat this week,,,sje je kan=.='''         

8 comments:

muadzmuhammad said...

ghadul basyar...maka gembira lah orang yang mendapat kemanisan iman :)

zayed said...

"menadapat kembalai semanagat"

all da best untuk aufa dan alep dan kepada mereka yang amek pekse... dak uia, um n uitm.

mr aufa said...

spe ad ubat typo sila bg ak...

alief_kaizer said...

thanx zaid...
senang je aufa... aku ade...sblum post baca dlu... hha

thsnx zaid...

aterification said...

siot typo mcm haram banyak..
zaid jugak yg sempurna penulisannya
sayang zaid

zayed said...

thanx ater... sayang awak juga...

mr aufa said...

ater byk bunyik,,:Dhahah

Anonymous said...

"kali ini tk TYPO sgt,,beri pelunag"
pelunag tu ape aufa??hahaha..:D